Nemusí být jen sladké. Zkuste muffiny s medvědím česnekem

Nemusí být jen sladké. Zkuste muffiny s medvědím česnekem

18.02.2021 Jana Čiháková

Máte rádi muffiny - a víte, že je nemusíte dělat jen nasladko? Tyto s medvědím česnekem můžete servírovat jako neotřelou přílohu k pečenému masu!

cca 10 ks / 2/5 náročnost / 30 minut

Ingredience:

150 g pšeničné polohrubé mouky 

4 vejce

60 g rozpuštěného másla

125 g tvarohu

30 g medvědího česneku

50 g strouhaného parmazánu

½ lžičky tymiánu

1 lžička prášku do pečiva

sůl a pepř 

Postup:

Nejdříve si do pěny vyšleháme vajíčka se špetkou soli. Poté přidáme zchladlé rozpuštěné máslo, tvaroh, najemno nakrájený medvědí česnek a ještě lehce promícháme.

Mezitím v druhé míse smícháme mouku, parmazán, tymián a prášek do pečiva.

Poté obě směsi smícháme. Vzniklé těsto osolíme a opepříme. Plníme do formy na muffiny a pečeme na 160 °C cca 20 – 25 minut dozlatova.

Náš tip: Místo medvědího česneku můžete použít špenát nebo kopřivy

Zdroj: Pernerka.cz


Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.